Lägga undertak i Stockholm

Att lägga undertak i Stockholm är ett viktigt moment som inte bör tummas på. Inte minst för att det är lika viktigt som det yttre taket då det skyddar dig mot regn, slask och snö. Om du är i tankarna att lägga ett nytt undertak, men är osäker på hur du ska göra, då kommer den här artikeln att hjälpa dig!

2 av Stockholm lämpligaste undertak

Det finns två slags underlagstak: förenklade eller bärande. De förenklade är oftast konstruerade av en fuktbeständig, råspont eller takplywood spånskiv och de bärande är gjorda av armerad plastfolie, träfiberskivor eller masonit. Det är viktigt att du konsulterar med exempelvis en branschledande undertak stockholm över vilken typ som passar bäst för just din byggnad. Men nedanför finner du två vanliga materialval och deras fördelar och nackdelar.

Plastfolie

Plastfolie har ett dåligt rykte då de första var av dålig kvalitet och orsakade ibland fuktskador. Men idag har plasten en lång hållbarhet och ger en billigare samt snabbare takläggning. En modern armerad plastfolie har en garanterad hållbarhet på 30 år.

Fördelarna är att undertak med platsfolie är relativt enkla och snabba att lägga samt att materialet är något billigare än andra materialval. Medan nackdelen är att den håller endast i 30 år och att folien kan låta en hel del när det blåser.

Träfiberskivor

Ett annat prisvärt alternativ är en oljehärdad masonit. Det är både enkelt och snabbt att lägga och bidrar till att göra takkonstruktionen både styv och fast.

Den främsta fördelen är att det är både enkelt och förhållandevis snabbt att lägga träfiberskivor. Till skillnad från plastfolie så låter den även inte vid blåst. Medan den största nackdelen med detta materialvalet är att skivorna kan suga till sig fukt under byggperioden – så förvara dem alltid torrt!

Utöver materialvalet finns det andra saker att tänka på när du ska lägga undertak Stockholm. Alltifrån att kontrollera takets skick till mindre detaljer, då allt påverkar slutresultatet. Det bästa är att anlita en takmontör med ett yrkesbevis så att du kan få ett lyckat resultat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *