Kostnad för kontrollansvarig i Stockholm

För alla som genomför ett bygg- eller renoveringsprojekt av större karaktär krävs det att ta in en kontrollansvarig i Stockholm. Det är alltså en kostnad man behöver inkludera i sin budget i planeringsstadiet av ett projekt. Ingenting är gratis och vem som helst kan inte tas in som kontrollansvarig. Det krävs nämligen särskild expertis inom plan- och bygglagen och vad som gäller i branschen för att få verka som kontrollansvarig. Samtidigt är det en enorm trygghet att få tillgång till kunskapen som en Otrolig kontrollansvarig stockholm medför till en byggarbetsplats. Det är dock kunskap du får betala för.

Priset för kontrollansvarig i Stockholm

Det finns inte något exakt svar på hur mycket en kontrollansvarig kostar i Stockholm. Det beror nämligen på projektets omfattning och storlek. Om projektet är komplicerat och planeras löpa under en längre tid kommer det kräva mer jobb från den kontrollansvarige och på så sätt blir kostnaden högre än för ett mindre projekt. Hur mycket byggvana och erfarenhet byggherren har kan även påverka hur mycket en kontrollansvarig kostar. Om du som byggherre har full koll på hur byggprojekt fungerar ställer de lägre krav på den kontrollansvarige medan om du har begränsad kunskap ställer de högre krav på den kontrollansvarige. Generellt brukar kostnaden för en kontrollansvarig i Stockholm landa på ungefär 1-2 % av kostnaden för hela byggprojektet. Sällan landar priset på mindre än 20 000 kronor.

Vad får man för pengarna?

Även fast du inte har något alternativ än att anlita en kontrollansvarig i Stockholm om du planerar ett större byggprojekt är du säkert nyfiken på att veta vad du får för pengarna. Du får en enorm avlastning och expertishjälp från den kontrollansvarige som säkerställer att byggprojektet genomförs enligt alla rådande regler och lagar i branschen. Personen hjälper till med kontroller och lagar och blir din högra hand under hela projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *