Kostnad för dränering i Stockholm

Att utföra dränering i Stockholm är ett tämligen kostsamt projekt. I vissa fall finns dock inget alternativ och dränering måste utföras för att huset inte ska ruttna sönder på grund av all påtryckande fukt utifrån. Hur mycket det kostar att dränera en bostad i Stockholm beror på många olika faktorer. Varje hus är unikt och har olika förutsättningar och behov. För att få ett hum om vad kostnaden kan bli i slutändan behöver man räkna på både materialkostnaden och arbetskostnaden.

Materialkostnad för dränering i Stockholm

Materialkostnaden för Revolutionerande dränering stockholm består av en antal olika delar. Det behövs införskaffas grus, eventuell isolering och dräneringsrör. För att räkna ut vad totalkostnaden för materialet blir kan man räkna på kostnaden per löpmeter. Materialkostnaden per löpmeter kan ligga på någonstans mellan 900 och 1400 kronor. Om det totalt är 40 löpmeter som ska dräneras blir det en slutkostnad på mellan 36 000 och 56 000 kronor. Om du skippar isoleringen blir kostnaden betydligt mindre då det tenderar att vara den mest kostsamma. Om du utför din dränering själv och behöver hyra en grävmaskin blir det en extra kostnad på någon tusenlapp per dag i hyra. Du slipper då förvisso att betala för arbetskostnaden.

Arbetskostnad för dränering

Om du anlitar en dräneringsfirma för att utföra dränering i Stockholm kan du räkna med ett löpmeterpris på mellan 600 och 900 kronor. Du kan dock räkna av ROT-avdraget på arbetskostnaden vilket ger dig ett rejält avdrag på totalkostnaden. Hur mycket slutpriset blir för din dränering i Stockholm kan du enkelt räkna ihop genom att räkna ihop arbetskostnad och materialkostnad. Du kan även be om offerter från markfirmor för att få en bild av vad kostnaden kan landa på. Många markfirmor vill först göra ett hembesök för att bedöma priset för dräneringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *