Köpa pool – att tänka på

Om du vill köpa dig en pool har du tagit ett bra beslut. En pool är en investering för livet som du garanterat kommer njuta av under många års tid. Det kluriga med att köpa pool är att det finns ett otroligt stort utbud. Att välja rätt pool utifrån dina önskemål och förutsättningar kan vara lite klurigt. Det första valet du behöver göra är om du vill köpa en ovanmarkspool eller markpool.

Fördelar med pool ovan mark

Pooler ovan mark är kanske den vanligaste typen av pool som kan hittas hos många barnfamiljer. Av logiska skäl är en ovanmarkspool billigare än en nergrävd markpool. Många ovanmarkspooler kan monteras väldigt snabbt och med några enkla steg. Att montera en pool ovan mark kräver ingen grävning. Det är bara att smälla upp poolen där du vill ha den och börja bada! En ovanmarkspool värms dessutom upp betydligt mycket snabbare än en pool som är nedgrävd. Eftersom en pool ovan mark står på marken är det även ett säkrare alternativ än en nedgrävd pool. Dessa höga kant förhindrar att personer och djur faller ner i poolen och gör sig illa. Att plocka ner poolen är lika enkelt som att montera upp poolen. Det lämnar dessutom inget fult hål i marken.

Köpa och bygga nergrävd pool

Att Smart köpa pool som är nedgrävd är en lite större investering än att köpa en ovanmarkspool. En markpool fungerar i de flesta trädgårdar och det finns många varianter och storlekar att välja mellan. En markpool blockerar inte sikten på tomten. En markpool kan också kännas lite mer lyxig och öka värdet på bostaden. En markpool kan även utnyttjas under vintern om du använder ett poolskydd som gör att värmen hålls i poolen. Det krävs dock mer arbete för att installera och bygga en nergrävd pool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *